Categories
Okategoriserade

Lista: De sju minst minnesvärda landslagsmännen

LISTA: De sju minst minnesvärda landslagsmännen

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Det finns många minnesvärda legendarer som representerat det svenska landslaget, men de kommer vi inte prata om här. Istället tar vi en titt på de minst minnesvärda spelarna som fått äran att bära den blågula tröjan.

7. Daniel Andersson

Det är väl ganska givet att sidleds-Danne ska ha en plats här. Hans namn, hans uppsyn, hans betydligt kändare och bättre familjemedlemmar. Han spelade så många som 74 landskamper utan skapa ett enda minnesvärt ögonblick. Den typen av dedikation måste uppskattas.  

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

6. Christoffer Andersson

Det är kanske orättvist mot Christoffer Andersson, han har ju trots allt en väldigt respektabel karriär. Han representerade dessutom svenska landslaget hela 22 gånger. Men det vilar något djupt förglömligt över hela hans väsen. Är det något med namnet? Christoffer Andersson. Tala om ett namn som inte är värt att lägga på minnet. Kanske också att han spelade på ungefär samtliga positioner på hela banan. Finns det något mer ointressant än en allroundspelare?  

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

5. Olof Guterstam

Brommapojkarna-legendaren Olof Guterstam skulle ju egentligen blivit mycket bättre än vad han blev, men någonstans på vägen avstannade utvecklingen. Men det är klart, en person som är kapabel att bli läkare borde givetvis inte slösa sin tid med att sparka boll. Han gör mer nytta nu.

Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

4. Fredric Lundqvist

Stackaren Fredric Lundqvist är så lätt att glömma att Aftonbladet genomgående stavade fel till hans förnamn i deras genomgång av januariturné-trupperna genom tiderna. En annan trist grej är att hans smeknamn ”Lunkan” har blivit kidnappat av en betydligt kändare och dessutom sex år yngre person. Fredric borde ställa Head & Shoulders-profilen till svars.

Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

3. Ronald Åman

Om jag fått en krona från alla som kände till Ronald Åman i det här landet hade jag haft exakt 3868 kronor just nu (hans antal vänner på Facebook). Om någon däremot minns någon av hans sju landskamper kan ni höra av er. Jag vill gärna veta om det ens hänt.

(Det finns inte en enda bild på att detta har hänt heller. Jag kräver bevis.)

2. Mattias Nylund

”Mattias Nylund, född 23 september 1980 i Sundsvall, är en svensk fotbollsspelare (back).
Nylund har spelat en A-landskamp mot Mexiko (2005).”. Saxat direkt från Wikipedia. Jag har inget annat att tillägga.

Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

1. Mikael Dahlberg

Dahlberg har ett bättre målfacit i svenska landslaget än självaste Zlatan Ibrahimovic. Det kan vi aldrig ta ifrån honom. Visst, nu spelade han bara en match men det är en oviktig detalj. Anfallaren Dahlberg fick chansen på januariturnén 2009 efter att ha dundrat in hela två mål på 27 matcher säsongen innan, ett sådant facit kan man bara inte förbise. Säsongen efter kunde han stoltsera med noll (0) mål på hela säsongen. Att han inte fick spela VM 2010 är fortfarande en skam.

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Ola Palmström