Categories
Okategoriserade

Lista: Frisyrer vi minns

Frisyrer
vi minns

… Men kanske allra helst vill glömma? Ja, fotbollsspelare har genom åren bjudit på extravagans, flärd och stil, såväl spel- som utseendemässigt. För att hedra all glädje dessa missriktade initiativ gett oss fans, kommer här nu vår topp-10 frisyrer vi minns. Enjoy.

10: Neymar Jr

Vi behöver inte backa bandet allt för långt här. Men det skall ändå uppmärksammas. En rubrikernas man såväl på planen som utanför, och håret är inget undantag. Genom åren har den brasilianska 28-åringen rockat ett antal tveksamma frisyrer, och kanske allra värst var det 2012. I dag är det snagg som gäller. Ett tecken på mognad, kanske?

Foto: TT/AP

9: Megan Rapinoe

Ännu en modern klassiker. 2019 var ett händelserikt år för den gode Megan. VM-guld, prisad som världens bästa och ordkrig med president Donald Trump. Vi minns målgesten, vi minns budskapet – och vi minns frisyren. Snyggt!

Foto: TT/AP

8: Taribo West

Ja, vad finns det att säga om Taribo Wests frisyr egentligen? De två grönfärgade tofsarna var definitivt något som särskilde honom från övriga. I bilden nedan ser du Taribo i kamp mot allas vår egen Fredrik Ljungberg, som även han genomgick en stilkris. 2002 var verkligen ett märkligt år.

Foto: TT/AP

7: Bobby Charlton

Denne adlade United-legendar vill nog helst bli ihågkommen för sin fotboll snarare än sitt hår. Men faktum är att det inte går att förbise 82-åringens hjässa när man skapar en sådan här lista. ”Combovern” kommer för all tid vara ett tveksamt frisyrval, vilket ger Bobby en sjundeplats på listan.

Foto: TT/AP

6: Abel Xavier

Xavier var inte blyg. Icke sa Nicke. Spelade för både Everton och Liverpool i vågade frisyrer. The streets will never forget!

Foto: Joerg Sarbach (TT/AP)

5: Rumänien 1998

Rumänerna blonderade håret efter två inledande segrar i gruppspelet av fotbolls-VM 1998. Anledning? Införliva en känsla av laganda och överlägsenhet. Resultat? Oavgjort i sista gruppspelsmatchen och uttåg i första slutspelsmatchen mot Kroatien. “Vi har förargat Gud”, ska Rumäniens dåvarande förbundskapten Anghel Iordănescu ha sagt efter förlusten. Magplask.

https://youtu.be/ii3ja39mkM4

4: David Beckham

Vi kan inte göra en sådan här lista utan att nämna stilikonen själv. Det vore tjänstefel. Frisyrer finns att välja bland – men visst toppar tuppkammen? Det där kommer vi inte överse med, Becks.

Foto: Aris Mesinis (TT/AP)

3: Carlos Valderrama

Praktiskt! I den där kalufsen kan man gömma nästan vad som helst. På en fotbollsplan dock? Det gick ju bevisligen bra det också. Flest landskamper för Colombia. Men framför allt, om vi nu tillåts förminska Valderrama till en frisyr, vilka makalösa lockar karln förfogar över!

Foto: Ricardo Mazalan (TT/AP)

2: Roberto Baggio

Vilken fantastisk ponytail! Tilldelades 2010 Man of Peace Award i samband med sin insamling till utsatta av jordskalven på Haiti. Svår att ogilla och kommer därför undan med frisyren. Kudos, Baggio, det där gjorde du bra.

Foto: Felice Calabro (TT/AP)

1: Ronaldo

Förmodligen den mest berömda – åtminstone mytomspunna – frisyren vi skådat på en fotbollsplan.
Det cirkulerar olika rykten om anledningen till Ronaldos unika klippning. Kanske ville han att folk skulle prata om annat än ljumskskadan, att hans son lättare skulle se honom på planen eller var det rent av en hyllning till seriefiguren Cascão från den populära brasilianska serien Monicas Gäng?

Hur som helst – en oförglömlig frisyr. Länge leve R9!

Foto: Dusan Vranic (TT/AP)

Joakim Hulterström
Jesper Ottoson