Categories
Okategoriserade

Lista: Topp 10 FIFA-låtar vi minns

LISTA: Topp 10 FIFA-låtar vi minns

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

EAs arkadspel FIFA är något vi fotbollsälskare har påverkats av sedan debuten 1993. Denna legendariska spelserie har påverkat fotbollsvärlden i snart två decennier och älskas av unga som äldre.

FIFA-spelen innehåller en rad av ikoniska hitlåtar som vissa blivit mer och mer associerade med fotbollsvärlden. Bakåtpass har listat 10 låtar som alla blivit synonyma med FIFA-serien.

10. Gorillaz – 19-2000 (Soulchild remix) (FIFA 2002)

Året var 2001 och Sverigeversionen av omslaget hade en ung Zlatan Ibrahimovic klädd i landslagströja. I menyerna spelades enbart en enda låt om och om igen, denna låt som har etsat sig fast i de äldre FIFA-spelarnas huvuden.

9. Kygo – Raging (FIFA 17)

Året är 2016, den norska producenten är en av popvärldens hetaste artister och ska snart släppa album. Tillsammans med FIFA går de båda ihop och ger världen en försmak på vad som komma skall.

8. Disclosure – F For You (FIFA 14)

Den brittiska brödraduon Disclosure har dykt upp ett par gånger bland spelets soundtracks. De lyckas göra störst avtryck med hiten F For You under FIFA 14, som var spelseriens första på Playstation 4 och Xbox One.

7. The Kooks – Always Were I Wanted To Be (FIFA 09)

För första gången blir FIFA-spelarna introducerade till det nya spelläget Ultimate Teams som idag är spelseriens stora flaggskepp.

6. Bastille – Send them off! (FIFA 17)

Spelet FIFA 17 var året där spelläget The Journey med Alex Hunter såg dagens ljus för första gången. Där fick man spela som en ung spelare som tog sina första kliv in i proffslivet, till tonerna av Bastille.

5. Muse – Supermassive Black Hole (FIFA 07)

FIFA 07 var den sista delen i serien som släpptes till konsolgenerationen med Playstation 2 och XBOX. För oss svenskar blev det också en ny upplevelse att spela då Henrik Strömblad och Glenn Hysén kommenterade matcherna. I menyerna mellan spelandet njöt vi av Muses superhit.

4. Icona Pop – Emergency (FIFA 16)

För första gången i spelseriens historia inkluderas kvinnor. Från och med nu kan man spela som bland annat Megan Rapinoe och Kosovare Asllani i sina respektive landslag.

3. Safri Duo – Played-A-Long (The Bongo Song) (FIFA 2003)

År 2000 släppte den danska duon låten som kom att bli symboliserad med fotboll för en lång tid framöver. De ikoniska trummorna och den medryckande synthslingan gör låten till en av spelseriens mest klassiska låtar.

2. Caesars Palace – Jerk It Out (FIFA 2004 & FIFA08)

En av de låtar som är allra mest symboliserade med spelserien. Framförallt med tanke på att den har varit med både 2004 och 2008 som soundtrack.

1. Avicii – The Nights (FIFA 15)

Aviciis samarbete med FIFA är något av en modern klassiker i spelserien. Första december 2014 släpptes låten officiellt, innan dess hade vi spelare fått avnjuta den sedan FIFA 15 såg dagens ljus ett par månader tidigare. Superhiten lyckades göra stort intryck på spelare världen över. Texten, euforin och känslan av hopp går perfekt ihop med varandra och passar förträffligt till spelet.

Bubblare:

Nico & Vinz – When The Day Comes (FIFA 15)

Kovic – Drown (FIFA 18)

The Streets Fit But You Know It (FIFA 2005)

Smallpool Dreaming (FIFA 14)

Miike Snow Paddling Out (FIFA 13)

Sean O’Brien