Categories
Okategoriserade

Lista: Överskattade spelare

Det är lätt att luras av hur bra en spelare är baserat på enskilda kvaliteter. Därför har Bakåtpass listat tio av de mest överskattade spelarna i den moderna fotbollshistorien.

Topp 10: Överskattade spelare

10: Nani

Skulle vara Cristiano Ronaldos arvtagare, något han hade måttlig framgång med, för att uttrycka det milt. En spektakulär spelare som det är lätt att förtjusas av. Problemet är att slutprodukten för ofta är obefintlig. 

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

9: Fernando Torres

Väldigt uppskriven och ses av många som den perfekta nian. Gör mycket mål men bilden måste dock nyanseras med att han har en förmåga att bränna en del chanser. 

Foto: AP Photo/Sang Tan

8: Robinho 

Extremt hypad under det sena 00-talet och en bit in på 10-talet. Hade en hög högstanivå vilket förklarar hypen, däremot kom han sällan upp i den.

Foto: AP Photo/Paul White

7: Diego Maradona

Är mest med på listan för att jag inte orkar höra folk hävda att han var bättre än Messi. Hans tveksamma leverne är något som hade piggat upp i en tid med idel nykterister på den professionella scenen. Det är samtidigt det som gör att han aldrig hade kunnat vara lika stor idag. 

Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli, File

6: Theo Walcott

Spåddes en lysande framtid och framhölls under Arsenaltiden som en potentiell storstjärna. Frågan är bara varför. Hans extrema snabbhet dolde faktumet att spelförståelsen och beslutsfattandet aldrig riktigt föll på plats. 

Foto: AP Photo/Tom Hevezi

5: Andrea Pirlo 

Visst, en jättefin passningsfot och ett spelintellekt utöver det vanliga. Däremot allt för temposvag för att någonsin egentligen kunna ses som en av världens bästa spelare, vilket han gjorde under lång tid. Dessutom måste kulten kring hans “eleganta” livsstil omedelbart upphöra från de så kallade Pirlo-männen. 

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

4: Caroline Seger 

För att vara en så uppburen spelare har hon helt enkelt inte levt upp till lovorden. Ska vara motorn på mitten men allt för ofta slår hon intetsägande sidledspassningar. Har sällan varit tungan på vågen för landslaget men ändå fått ta emot hyllningskörernas lovsånger. 

Foto: Johan Nilsson / TT

3: David Luiz

Försvarare som besitter offensiva kvaliteter får ofta ögonen på sig. Luiz otroliga tillslag maskerar ofta de problem som han har defensivt. Positionsspelet och förmågan att verka i ett kollektivt försvarsspel saknar han för att verkligen vara en storspelare. 

Foto: AP Photo/Francisco Seco

2: Sergio Busquets 

Har av många setts som en stor förklaring till Barcelonas framgång under det sena 00- och tidiga 10-talet. Snart måste bluffen synas. Han är trög, har oväntat dålig teknik och är en allmänt trist spelare att bevittna. 

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

1: Thomas Ravelli 

Överlägsen vinnare. Har hyllats varje dag sedan sommaren 94 för en straffräddning i perfekt målvaktshöjd. Annars var detta en målvakt som var osäker i luftrummet, hade dåliga fötter och var inte heller en överdrivet bra linjemålvakt. Det är dags att sluta ge honom utrymme att breda ut sig i tv-soffor och bada i sin egen självgodhet. 

Foto: AP Photo/Eric Risberg

Andres Kriisa